آش فوری اونم فقط با سه تا ماده اولیه!
برای کاهش گرمی بدنتون
مواد لازم:
سه چهارم پیمانه دال عدس
یک پیمانه جوی پرک
نیم کیلو اسفناج یا برگ چغندر
نصف پیمانه آبغوره
نمک
فلفل سیاه
زردچوبه
در این ویدئو طرز تهیه یک آش فوری و بدون گوشت را به شما آموزش میدهم که هم خوشمزه است، و هم ویژه فصول گرم است. شما میتوانید از ماش، عدس یا جوی پوست کنده هم برای تهیه این آش استفاده کنید، ولی دیگر اسمش آش فوری نمیشود!
هر سه ماده غذایی اصلی این غذا، یعنی جو، عدس و اسفناج، سرد هستند، و این غذا را برای مصرف در فصول گرم مناسب کرده است، به ویژه برای افرادی که علایم گرمی مزاج دارند. اضافه کردن چاشنی های ترشی مثل آبغوره، آبلیمو، اب نارنج، سماق، رب انار ترش و... هم این اثر درمانی را تقویت میکند. ادویه های گرمی که به این آش اضافه میشوند، بسته به نوع مزاج بدن یا معده شما میتواند کم یا زیاد شود.
"غلبه گرمی" در بسیاری از افراد با شروع بهار، با علائمی مانند جوشهای قرمز پوستی، یا خارش و قرمزی سر و صورت خود را نشان میدهد. این بیماران، این آش را در حد دو تا سه روز پشت سر هم میل کنند تا شدت گرمی علائمشان کمتر شود. افرادی که که مزاج پایه بدن آنها گرم و خشک است، ممکن است در تابستان دچار سوءمزاج و علائمی مانند عطش زیاد، پوست داغ و احساس حرارت درونی شوند. این افراد بهتر است این آش را هفته ای دو مرتبه نوش جان کنند.
پ. ن.: توجه کنید که این آش میتواند معده های سرد یا تر را اذیت کند. پس اگر فردی در کنار علائم غلبه گرمی بر بدن، سردی معده هم داشت در مصرف آن زیادهروی نکند، یا ادویه های گرمی مثل زیره یا زنجبیل به آن بیفزاید.
در سردی یا رطوبت معده، مشکلاتی مانند نفخ، ترش کردن، زیادی آب دهان، تهوع و ضعف هاضمه در بیماران دیده میشود.
دکتر فاطمه مرادی
پزشک و متخصص طب ایرانی (MD_PhD)
کپی مطالب، با ذکر نویسنده و لینک سایت، اخلاقی و مجاز است.