طرز تهیه پلوی برگ مو

طرز تهیه پلوی برگ مو با مرغ ترش و شیرین

 

 

به دلیل به تعویق افتادن کارگاه «حفظ جنین»، تصمیم گرفتیم یک غذا–داروی متفاوت و خوش‌طعم را آموزش دهیم تا بتوانیم در همین لحظه جبرانی کوچک کرده باشیم. 

این غذای خاص علاوه بر خواص درمانی، طعمی فوق‌العاده اشتهابرانگیز دارد و برای فصل گرم تابستان نیز بسیار مناسب است:


**پلوی برگ مو با مرغ طعم‌دار شده با رب غوره، رب انار و شیره انگور.**

 

 مواد لازم برای پلو

* برنج: ۲ پیمانه
* برگ مو: ۲۰ عدد یا ۲ پیمانه
* کشمش: نصف پیمانه
* پیاز: ۱ عدد (برای تفت دادن)
* روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری برای تفت دادن کشمش و پیاز + ۲ قاشق برای کف قابلمه

 

مواد لازم برای طعم‌دار کردن مرغ

* ران مرغ: ۲ عدد
* رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
* شیره انگور: ۲ قاشق غذاخوری
* رب غوره (دلخواه): ۱ قاشق غذاخوری
* نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم (زردچوبه ۲ قاشق چایخوری)
* سماق: نصف قاشق چایخوری
* پیاز: ۱ عدد (برای مزه‌دار کردن مرغ)
* روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری

 

خواص درمانی و تغذیه‌ای

در کتاب ارزشمند *مخزن‌الادویه* از برگ درخت انگور و رب غوره به‌عنوان مواد غذایی **حافظ جنین** یاد شده است. این غذا با ترکیب مواد طبیعی و مقوی، هم خوش‌طعم است و هم خواص درمانی ویژه‌ای دارد:

 

عصاره برگ مو

* حافظ جنین
* مقوی معده
  بهتر است آب جوش برگ‌ها را دور نریزید و همان را نیز میل کنید.

 

رب غوره

* مفید برای احشا و رحم
* مناسب برای مادران باردار
* تسکین حرارت بدن و افزایش اشتها در فصل تابستان

 

رب انار، شیره انگور و سماق

* تقویت قلب و رحم
* کاهش خونریزی
* پیشگیری از سقط و زایمان زودرس

 

 

این پلوی سنتی و درمانی، نمونه‌ای از ترکیب ارزشمند خوراک و دارو در طب سنتی ایرانی است؛ غذایی که هم لذت‌بخش است و هم حافظ سلامتی.