شیرینی خانگی هل‌دار مخصوص عید

شیرینی خانگی هل‌دار مخصوص عید

 

 

سلام سلاااام ????

اگه یادتون باشه، همیشه نزدیک نوروز دستور تهیه یه شیرینی خوشمزه همراه با خواصش رو براتون می‌ذاشتم. اما امسال تصمیم گرفتم این شیرینی خوش‌عطر و لطیف رو به مناسبت عید فطر آموزش بدم! 

 

چرا شیرینی خانگی بهتره؟

قطعا مصرف شیرینی و کیک‌های خانگی نسبت به نوع قنادی‌شون سالم‌تر و قابل اعتمادتر هست. اما همون‌طور که بارها گفتم، آرد گندم کاملاً سفید دیرهضم بوده و برای کبد همه افراد، به‌ویژه خانم‌های باردار، مضر هست.

پس تا جایی که می‌تونید در مصرف نان، کیک، بیسکوئیت و شیرینی‌هایی که با آرد سفید تهیه می‌شن پرهیز کنید و اگر مصرف می‌کنید، در حد تعادل باشه.

 

مصلح گندم سبوس‌گرفته

  • انجیر

  • میوه‌های پخته

  • برخی شیرینی‌های طبیعی

  • زیره

 

نکته مهم درباره‌ی شکر و شیرینی‌ها

آیا از ضرر شکر، نبات و شیرینی‌های صنعتی آگاهید؟ این مواد نباید به‌صورت روزانه مصرف بشن.

پس این شیرینی خوشمزه رو برای عید فطر بپزید و کنار عزیزانتون نوش جان کنید، اما در مصرفش زیاده‌روی نکنید!

 

مواد لازم برای شیرینی هل‌دار

مواد

مقدار

آرد سفید

۱۲۰ گرم

آرد برنج

۵۰ گرم

روغن حیوانی

۱۰۰ گرم

کره

۲۵ گرم

پودر قند

۹۵ گرم

پودر هل

۱ قاشق مرباخوری

زرده تخم‌مرغ

۱ عدد

زعفران دم‌کرده

به مقدار کافی

 

طرز تهیه شیرینی هل‌دار

  • ۳۰ دقیقه قبل از شروع، کره و روغن حیوانی را از یخچال خارج کرده و در دمای محیط قرار دهید تا نرم شوند.

  • آرد سفید، آرد برنج و پودر قند را جداگانه الک کنید.

 

  • کره و روغن حیوانی را در ظرفی مناسب ریخته و با همزن بزنید تا کاملاً نرم و یکدست شود. سپس پودر قند را اضافه کرده و مجدد بزنید تا مواد سبک و کرمی شوند.

  • آردهای الک‌شده را کم‌کم به مواد اضافه کرده و با دست ورز دهید تا خمیر نرم و یکنواختی به‌دست آید.

 

نکته:

وقتی بخشی از خمیر را برداشتید و روغن از آن جدا نشد و خمیر ترک نخورد، یعنی آماده است. فقط با نوک انگشت آن را کمی ورز دهید.

  • خمیر را داخل نایلون فریزر گذاشته و یک ساعت در یخچال استراحت دهید.

  • فر را با دمای ۱۷۰ درجه گرم کنید و سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.

  • خمیر را گرد کرده یا به شکل دلخواه درآورده و روی آن زرده تخم‌مرغ بمالید. سپس با چنگال طرح انداخته و با خلال پسته یا زعفران تزیین کنید.

  • شیرینی‌ها را با فاصله روی کاغذ روغنی بچینید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فر بپزید تا کمی طلایی شوند.

  • پس از پخت، سینی را از فر خارج کرده و صبر کنید تا شیرینی‌ها کاملاً خنک شوند.

 

نوش جان! شیرینی‌های خوش‌عطر و لطیف شما آماده‌اند.

 

 

دکتر فاطمه مرادی
پزشک و متخصص طب ایرانی (MD_PhD)

شماره نظام پزشکی: 130247

کپی مطالب، با ذکر نویسنده و لینک سایت، اخلاقی و مجاز است.