آموزش یک غذای سالم و مفید و البته خوشمزه که شاید می تواند در وعده های مختلف مورد استفاده قرار گیرد.
اطلاعاتی در مورد مواد اولیه غذا:
نخود گرم و خشک، و باقالی تازه، سرد و تر است.
هر دوی این حبوبات، برای افزایش میل جنسی و تقویت باروری در طب سنتی ایران توصیه میشوند. همچنین برای پاکسازی و تقویت ریه، کاربرد دارند.
یکی از مهمترین خواص دیگر نخود این است که ماده (خلط دم) خوبی برای تغذیه بدن تولید میکند و همچنین حرارت اصلی (غریزی) بدن رو تقویت میکند.
مصلح باقالی، جوشاندن آن در آب و دور ریختن آب آن، و همینطور ادویه های گرمی مانند آویشن و فلفل است.
مصلح نفخ نخود، زیره و شوید در سرد مزاجان و سکنجبین در گرم مزاجان است.
توجه کنید که نوشیدن آب، بعد از خوردن نخود، زیان آور است.
مواد لازم برای 6 نفر :
- نخود یک پیمانه سر خالی
- باقلای سبز یک پیمانه سر پر
- سیر یک حبه
- پیاز یک عدد کوچک
- شوید و جعفری تازه یا خشک، هر کدام 2 الی 3 قاشق غذاخوری
- زیره و تخم گشنیز یک قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل و آویشن به مقدار لازم
- تخم مرغ سه عدد
- روغن زیتون برای سرخ کردن
طرز تهیه :
نخود را برای 24 ساعت خیس کرده و در این مدت 5 تا 6 بار آب آن را عوض کنید. نخود و باقلا را با مقدار مناسب آب بپزید و اگر آبی باقی ماند آن را دور بریزید.
تمام مواد را همراه هم داخل میکسر ریخته و خوب مخلوط کنید، در انتها مقدار مناسب روغن زیتون داخل ماهیتابه ریخته و مواد کوکو را در آن بریزید و بعد از سرخ شدن یک طرف آن را برش زده و برگردانید تا هر دو طرف کوکو سرخ شود.
نوش جان!
یکی دیگر از معروفترین غذاهایی که با نخود تهیه شده و در طب ایرانی برای مقاصد مختلف تجویز میشود، نخوداب است، در آینده به امید خدا دستور این غذای مفید را خواهم گذاشت.
دکتر فاطمه مرادی
پزشک و متخصص طب ایرانی (MD_PhD)
کپی مطالب، با ذکر نویسنده و لینک سایت، اخلاقی و مجاز است.