تب دنگی

 

تب دنگی یک بیماری ویروسی است که از طریق نیش پشه آئدش منتقل می‌شود. پس انتقال انسان به انسان ندارد، و نگران نباشید مثل کرونا انتشار وسیع نخواهد داشت. 
این بیماری از سال ۱۷۷۳ شناخته شده است، و همیشه شیوع فصلی داشته و خواهد داشت.

توجه کنید که مرگ و میر ناشی از این بیماری، کمتر از آنفولانزاست. پس به دام ترسی که رسانه ها ایجاد کرده اند نیفتید!

مهمترین علائم این بیماری، تب، سردرد و کمردرد است. و تنها در موارد شدید، خونریزی در قسمت‌های مختلف بدن امکان دارد رخ دهد.


این پشه بیشتر در آب‌های راکد تجمع دارد، مثل جوب ها، مرداب‌ها، یا اطراف گلدان‌هایی که آب در آن‌ها جمع می‌شود. 

شما در منزل فقط لازم است مکان‌هایی که پشه در آنها تولید مثل می‌کند را از بین ببرید، مثل تخلیه و تمیز کردن مرتب آب کولرها یا گلدانهایی که آب را جمع می‌کنند.
 اگر در مناطق شیوع این بیماری هستید، موارد بیشتری را رعایت کنید مثلا بقیه قسمت‌های منزل که اکثرا مرطوب هستند را هم شناسایی و هر شب ضدعفونی کنید تا پشه جایی را برای تخم گذاری پیدا نکند، مثل سینک ظرفشویی. یا زباله ها را هر شب بیرون بگذارید. همچنین از توری ریز برای پنجره ها استفاده کنید، و لباس آستین بلند بپوشید.

موثرترین روش پیشگیری از این بیماری، استفاده از محصولات مناسب دافع حشرات است، مثل دستگاه‌های دفع حشرات، یا محلول‌هایی که میتوانید از داروخانه تهیه کنید و روی پوست استعمال کنید تا حشرات از شما دور شوند.

 

 

درمان تب دنگی
این بیماری، ویروسی است، مثل سرماخوردگی، آنفولانزا، کرونا و.... که درمان علامتی انجام می‌شود. پس باید استراحتتان را بیشتر و استامینوفن مصرف کنید. 

 

درمان تب دنگی در طب سنتی
مشابه سایر عفونت‌های ویروسی است، برای اطلاعات بیشتر به مقاله جامع "درمان سرماخوردگی در طب سنتی" مراجعه کنید.

 

آیا می‌توانیم خودمان را از ابتلا به این بیماری مصون کنیم؟
این را بدانید که موثرترین روش پیشگیری، استفاده از محصولات دافع حشرات است. 
اما شما با پاکسازی مناسب بدنتان در هر فصل و مصرف مواد غذایی مقوی سیستم ایمنی بدن (مثل عناب و سیب و...) می توانید شدت علایم این بیماری، یا حتی احتمال رخداد آن را در خودتان کاهش دهید.
برای اطلاع کامل از توصیه های تقویت سیستم ایمنی در طب سنتی به مقالات "
پیشگیری از کرونای اومیکرون..." و "پیشگیری از آنفولانزا..." مراجعه کنید. 


آیا طب سنتی هم راه‌هایی برای پیشگیری یا دور کردن حشرات دارد؟
در کتب قدیمی طبی از گیاهان مختلفی برای دور کردن حشرات نام برده شده است، مانند دود دادن...
یا حتی در برخی مطالعات نوین پزشکی استفاده از روغن های درخت چای، اکالیپتوس، میخک و... را در دور کردن حشرات مؤثر دانسته اند، اما بدانید که تعداد این مطالعات زیاد نیستند و "میزان" تاثیر این گیاهان برای دور کردن مشخص نیست.
پس اگر در مناطق شیوع بیماری هستید از روش‌های دیگر و مطمئن تر دفع حشرات نیز استفاده کنید. همچنین توصیه می‌کنم که محصولات داروخانه ای دافع حشرات را تهیه کنید، تا مجوزهای لازم را داشته باشند.

 

دکتر فاطمه مرادی
پزشک و متخصص طب ایرانی (MD_PhD)

شماره نظام پزشکی: 130247

کپی مطالب، با ذکر نویسنده و لینک سایت، اخلاقی و مجاز است.