طبق توصیههای تغذیه مدرن، مصرف خام تخممرغ، خطر مسمومیت غذایی با سالمونلا انتریتیدیس را، دارد. 1 در 20000 تخم مرغ تجاری، ممکن است حاوی این باکتری باشد. خطر رخداد مسمومیت، ناشی از تخممرغهای سالم و با نگهداری مناسب، بسیار کم است؛ مثلا، در کسی که، هر روز تخممرغ خام میخورد، هر 55 سال یک بار، با یک تخممرغ آلوده روبهرو میشود. ضمنا، این بیماری، تهدیدکننده حیات نیست، اما، درشرایط ضعف ایمنی و یا بارداری، ممکن است خطرناک باشد.
احتمال وجود سالمونلا، بیشتر از همه، بر روی پوسته تخممرغ، و سپس سفیده، است.
طبق بروشورهای «انجمن تخممرغ امریکا- American Egg Board»، مصرف تخممرغ با زرده نیمبند عسلی، خطر سالمونلا ندارد. زمانی که سفیده تخممرغ کاملا سفت شود، و زرده تخممرغ نیز مقداری بسته شود، باعث از بین رفتن هرگونه باکتری بالقوه سالمونلا در تخممرغ میشوند. برای تهیه مناسب تخممرغ با زرده نیم بند، باید آن را بهآهستگی در آب، نیمجوش کرد، تا هیچ سفیدهای بهفرم مایع باقی نماند، و زرده شروع به سفت شدن بکند. در متون طب ایرانی نیز، تاکید بر بسته شدن کامل سفیده، و «نیم بند» شدن زرده آن، شده است.
ضمنا تاکنون هیچ موردی از بیماری کووید 19، گزارش نشده، که با آلودگی مواد غذایی ارتباط داشته باشد.
دکتر فاطمه مرادی
پزشک و متخصص طب ایرانی (MD_PhD)
کپی مطالب، با ذکر نویسنده و لینک سایت، اخلاقی و مجاز است.