طرز تهیه ماشی

 

مواد لازم:

ماش ۲ پیمانه
جوی پرک نصف پیمانه
پیاز یک عدد
رب انار ۲ قاشق
سماق
دارچین
زنجبیل
فلفل سیاه یا پول بیبر
زردچوبه
نمک و فلفل
روغن زیتون برای تفت دادن
روغن بادام شیرین

 

ماش یکی از بهترین حبوبات است؛ چون هضمش سریعتر از عدس، و نفخش کمتر از باقالی است، و ماده خوبی از آن تولید می‌شود.
در بیماریهای گرمی مثل سردرد ناشی از گرما، آلرژی گرم و تب‌ها توصیه می‌شود. ‏برای تقویت کلیه، چشم و اعصاب نیز موثر است.

مزاج آن کمی سرد و خشک است. 
جالب است که با وجود سرد بودن، تولید سودا نمی‌کند (بر خلاف عدس).
مصرف ماش، برای افراد گرم مزاج، یا ساکنین مناطق گرم، و یا فصول گرم سال مناسب است. 
جهت کاهش حرارت بهتر، یا در تب‌ها، می توان آن را همراه با جو، کاهو، یا خرفه بپزید. 
اضافه کردن سماق یا آب انار به آن هم به خاصیت کاهش حرارت ماش، کمک بیشتری می‌کند. 

اگر سالمند هستید، یا مزاج بدن یا معده تان سرد است، یا می‌خواهید در فصل سرد این ماشی را درست کنید، فلفل، دارچین و زنجبیل جزو مصلحات مناسب برای شماست.

در مورد مصرف ماش با پوست، بدانید که ایجاد یبوست می‌کند. ولی مصرف ماش پوست کنده همراه با روغن بادام شیرین می تواند یبوست را برطرف کند.

 

دکتر فاطمه مرادی
پزشک و متخصص طب ایرانی (MD_PhD)

شماره نظام پزشکی: 130247

کپی مطالب، با ذکر نویسنده و لینک سایت، اخلاقی و مجاز است.