هلیم قرمز زمستانه رو چطوری درست کنیم؟
مواد لازم:
گوشت مرغ یا گوسفند نگینی خرد شده: ۲۰۰ گرم
روغن زیتون: ۳ قاشق غذاخوری
آب: ۳ لیوان دستهدار فرانسوی
لپه: ۳ قاشق غذاخوری (خشک)
نخود: ۲ قاشق غذاخوری (خشک)
برنج: ۲ قاشق غذاخوری
گشنیز و جعفری ساطوری شده: ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسوی
ساقه کرفس: ۲ عدد
پیاز: ۱ عدد بزرگ
گوجه فرنگی: ۳ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
نمک: ۱ قاشق غذاخوری
زردچوبه: ۱ قاشق چای خوری
فلفل سیاه: یک دوم قاشق چای خوری
دارچین: ۱ قاشق چایخوری
زنجبیل: ۱ قاشق چایخوری
من ایده این هلیم را از یک حریره مراکشی گرفتم. البته مقدار ادویه ها و گوجه آن را، کمتر از دستور اصلی استفاده کردم، و همانطور که در فیلم هم میبینید، مواد آن را میکس یا له نکردم. ولی اگه مایل باشید میتوانید مثل هلیم، آن را بکوبید.
نکته مهم این هلیم که من در نامگذاری هم به آن توجه کردم، مصرفش در فصل زمستان است. چون ما در زمستانِ سرد و تر، مجاز به مصرف بیشتر گوشتها، یا مصرفِ کمی بیشترِ ادویه هستیم.پس در اوقات خشک، مثلا در پاییز، یا آلودگی هوا، یا گرد و غبار زیاد، نباید در مصرف ادویه زیاده روی کنیم. (بماند که بعضی افراد، در همه فصول، یا هر اقلیمی، ادویه زیادی مصرف، و بدن خودشان را دچار سوءمزاج میکنند).
این دو هفته که خدا را شکر، در خیلی از مناطق کشورمان، هم بارش داشتیم و هم سردتر شدن هوا... پس بالاخره زمستان را تجربه کردیم! باشد که کل ماه بهمن، این بارشها و نزول برکات خدا در سراسر کشورمان ادامه دار باشد.
پس این هلیم/ حریره/ آش/ سوپ را بپزید و در این روزهای سرد نوش جان کنید!
دکتر فاطمه مرادی
پزشک و متخصص طب ایرانی (MD_PhD)
کپی مطالب، با ذکر نویسنده و لینک سایت، اخلاقی و مجاز است.