طرز تهیه باسلوق و مسقطی سیب و به

طرز تهیه مسقطی و باسلوق سیب و به

 

 

 

بیایید که برایتان طرز تهیه و خواص یک باسلوق و مسقطی چندکاره را آوردم:
هم یک خوشمزه یلدایی می‌شود، هم حافظ جنین، هم مناسب افراد دیابتی (بشرطیکه زیاده‌روی نکنند)، و هم شادی‌بخش است!
 توی این فیلم طرز تهیه باسلوق و فیلم بعدی با کمی تغییر میشه مسقطی ????


مواد لازم:

میوه به دو عدد

میوه سیب دو عدد پوست کنده

نشاسته گل برای باسلوق ۵ قاشق و برای مسقطی ۳ قاشق غذاخوری

شیره انگور نصف لیوان داخل مواد و به مقدار دلخواه برای تزیین

گلاب ۴ قاشق غذاخوری

کره ۵۰ گرم

پودر نارگیل برای تزیین و یا فرم دادن باسلوق


طرز تهیه:

ابتدا به را خرد کرده و با دو لیوان آب نیم ساعت میپزیم، سیب های پوست کنده و خرد شده و گلاب را به آن اضافه کرده و باز ۱۵ دقیقه تا پخت کامل همه آن ها صبر میکنیم. سیب و به پخته را میکس کرده و روی شعله ملایم میگذاریم و نصف لیوان شیره (اگر میخواهیم شیرین تر باشد ۳ تا ۴ قاشق شکر) به آن اضافه کرده و هم میزنیم. نشاسته حل شده در آب سرد را داخل مواد ریخته و دوباره هم میزنیم و در آخر کره هم داخل ظرف می اندازیم و صبر میکنیم مواد سفت شود. اگر باسلوق هست بیشتر به این کار ادامه داده و میگذاریم مواد کامل سرد شوند و بعد با پودر نارگیل به آن فرم میدهیم. اگر مسقطی بود بعد سفت شدن آن را در ظرف سرو ریخته و تزیین میکنیم.
اگر فقط با همین ترکیبات (به، سیب، شیره انگور، گلاب، پودر نارگیل) درست کنید، یک غذاداروی حافظ جنین می‌شود. یعنی در اوایل بارداری و مخصوصا برای کسانی‌که ivf کردند یا سابقه سقط دارند مفید است. شما می‌توانید در هشت هفته اول بارداری، روزی یک عدد باسلوق را میل کنید.
اگر دچار خونریزی اوایل بارداری هستید، روزی دو عدد از آن را تا زمان قطع خونریزی میل کنید. ❗️ توجه کنید که مصرف حافظات جنین، باید بعد از انجام سونوگرافی، و تایید وجود جنین سالم و داخل رحمی باشد.
با اضافه کردن کمی هل و زعفران و دارچین، طعم و عطر این باسلوق را خوشایندتر کنید، و یک غذاداروی "شادی‌بخش" تهیه کنید، که در اصطلاح طب ایرانی، به آن "مُفرَّح" می‌گوييم.البته اضافه کردن هر سه ادویه، برای استفاده‌ی هر روزه‌ی خانم‌ باردار، مخصوصا زیر سه ماه مناسب نیست؛ ولی مصرف گهگاهی آن موردی ندارد.


 افزودن دارچین مخصوصا برای افرادی که دیابت دارند،  توصیه می‌شود.
طعم این باسلوقِ درمانی، ملس است. اگر دوست دارید شیرین باشد، ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری شکر هم به آن اضافه کنید.

 

 

 

 

دکتر فاطمه مرادی
پزشک و متخصص طب ایرانی (MD_PhD)

شماره نظام پزشکی: 130247

کپی مطالب، با ذکر نویسنده و لینک سایت، اخلاقی و مجاز است.