طرز تهیه نخوداب مقوی و خوشمزه

 

یک لیوان نخود کرمانشاه را بیشتر از 24 ساعت در آب گرم یا ولرم بخیسانید و آب آن را حداقل سه بار عوض کنید.
سپس با کمی گوشت بلدرچین یا کبک یا گوسفند) و آب روی شعله بگذارید. بعد از گرفتن کف آن، یک عدد پیاز بزرگ و زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و بگذارید دو ساعت بپزد.
در یک ساعت آخر پخت، 2 قاشق غذاخوری برنج ایرانی، یک چوب دارچین و 1 قاشق مرباخوری سرخالی زیره و کمی زعفران را اضافه کنید و بگذارید نخوداب جا بیفتد.

این غذا را هفته‌ای دو بار با کمی نان سنگک برشته میل کنید.

نکته: نخود خوب، هنگام خیساندن، خیلی زود باد می‌کند و بزرگ می‌شود. نخود کرمانشاهی خوب، سه ساعته به خوبی می‌پزد و نرم می‌شود؛ در حالی‌که بعضی نخودهای دیگر، حتی با ۱۲ ساعت پخت هم کاملا نرم نمی‌شوند.

- مصرف این غذا قبل از اقدام برای بارداری مناسب است؛ ولی مصرف آن، به ویژه در اوایل بارداری توصیه نمی شود.

 

 

 

 

اگر مشکلی در پخش ویدیو دارید روی اینجا کلیک کنید.

خواص و ویژگی‌های نخوداب:

  • نخود مزاج گرم و خشک دارد.
  • نخود در دیدگاه طب ایرانی، بهترین حبوبات، برای #تقویت_عمومی بدن و همچنین دوران رشد بچه ها یا افراد لاغر است. چرا که هم غذاییت بالایی دارد و هم، در کبد مواد با کیفیتی (دم صالح) از آن تولید می‌شود.
  • نخود مقوی حرارت اصلی بدن است.
  • باعث نرمی مدفوع می‌شود.
  • نوشیدن آب، بعد از خوردن نخود، مضر است.
  • نخود یکی از بهترین مواد غذایی برای مشکلات ریه است، مخصوصا اگر با شیر پخته شود.
  • همچنین در طب ایرانی، انواع غذاهای حاوی نخود، برای مشکلات جنسی و تقویت باروری زنان و به خصوص آقایان توصیه می‌شود.
  • یکی از معروف‌ترین این غذاها، نخودآب است که می‌توانید آن را با گوشت یا بدون گوشت طبخ کنید.
  • نوع بدون گوشت آن، در  رژیم‌های لاغری مخصوصا در افراد با مزاج گرم و تر، نیز کاربرد دارد.
  • طبخ آن با گوشت، برای بیماران ضعیف، یا افراد چاق با مزاج سرد و تر، توصیه می‌شود. بدین منظور، بهتر است از گوشت‌های لطیفی مانند کبک، بره، مرغ محلی، بلدرچین و ... استفاده کنید. البته اثر گوشت کبک بر افزایش باروری بیشتر از بقیه گوشتهاست.
  • رژیم نخوداب، در رژیم‌های پاکسازی بلغم نیز کاربرد زیادی دارد. بدین منظور، موثرترین روش این است که شما ۴ تا ۱۱ روز، فقط همین غذا را میل کنید.
  • از آن جایی که نخود تولید نفخ و گاز زیادی در روده می‌کند، بهتر است همراه ادویه‌های گرمی مانند زیره یا سبزی‌هایی مثل شوید پخته شود.
  • خیساندن خوب آن و همین‌طور اضافه کردن مقدار کمی برنج به آن نیز، نفخش را کمتر می‌کند. در هر حال، افرادی که نفخ شدید دارند، با آب نخوداب اذیت می‌شوند. این اشخاص قبل از شروع رژیم نخودآب، بهتر است اول تحت نظر پزشک متخصص طب ایرانی، معده را اصلاح کنند.

 

دکتر فاطمه مرادی
پزشک و متخصص طب ایرانی (MD_PhD)

شماره نظام پزشکی: 130247

کپی مطالب، با ذکر نویسنده و لینک سایت، اخلاقی و مجاز است.